Taegeuki

Taegeukgi kan deles inn i tre deler. Den hvite bakgrunnen, den røde og blå "taegeuk" i midten og de fire triagrammene

Det Sør-Koreanske nasjonalflagget, Taegeuk betyr opprinnelsen til alle ting iuniverset. Den hvite bakgrunnen symboliserer renhet og fred. Sirkelen i midten er en delt rød og blå del med en horisontal ”S”. Disse røde og blå delene er basert på den taoistiske filosofien om Yin og Yang, (kalt Um og Yang på koreansk).


Dette omhandler teorien om universets evige dualitet som eksisterer innenfor naturen (for eksempel himmel og jord, lys og mørke, varme og kulde, liv og død, mann og kvinne etc.). Disse dualitetene eksisterer som ett prinsipp for universets eksistens.

De fire trigrammene ”Gwe”(strekmønstrene) i de fire hjørnene av flagget er hentet fra endringens bok "I-Ching". Plassering av Gwe'ene representerer bl.a kompassets fire punkter og naturens kretsløp. Ee-Gwe nederst i venstre hjørne viser til våren og soloppgang, det tidlige sollyset da sola står opp i øst. Kun-Gwe øverst til venstre representerer sommer og sterkt sollys da sola står i syd. Kam-Gwe øverst i høyre hjørne symboliserer høsten og skumringen da sola beveger seg lenger mot vest. Kon-Gwe nederst til høyre representerer vinteren og totalmørket da sola står i nord. Sammen utrykker disse symbolene universets mysterier.

Taegeuk er bygget opp rundt disse 4 gweene, som hver består av tre streker, enten hele eller delte. Disse kan igjen danne åtte triagrammer, derfor de åtte taegeuk. Disse åtte triagrammene kaller vi Palgwe ( pal = 8). Taegeuk er derfor bygd opp etter disse 8 trigramene - Palgwe. Poomsene er som sagt mønstre bygd opp av taegeuk filosofien, som gjør at vi etter hvert som vi lærer poomsene for innsikt i teorien.


Takk for at du besøker denne nettsiden og Ski Taekwondo klubb. Jeg håper å få se deg i klubben og vil gjøre mitt til at nettopp du vil nå dine mål
 
Jeg heter Svein Andersstuen
La meg kort fortelle om meg selv og klubben


Ski Taekwondo klubb ble stiftet i 1978 av Tien Ton That og Pablo Lopez, og er en av de eldste Taekwondoklubbene i Norge, siden den gang blitt en klubb med mange meritter og med egne mastere og dyktige instruktører, kan vi tilby kvalitet. I dag ledes klubben av Master Svein Andersstuen som innehar 8. Dan. og er medlem av TTU, Traditional Taekwondo Union.
 
 

Ski Taekwondo klubb

Ski Taekwondo klubb

Industriveien 17, 1401 Ski